Natsa

classic rock

NATSAN HISTORIAA.

1957

Tiettävästi ensimmäinen "oikea" rock´n´roll -tapahtuma järjestettiin 19.3.1957, jolloin Natsalla järjestettiin Suomen Elvis Presley -kisa.

1964-65 Natsalla

Syksyllä 1964 perustettu Topmost keikkaili ympäri Helsinkiä erilaisissa koulubileissä. Maaliskuussa Topmost pääsi esiintymään Helsingin popmaailman ykköspaikkaan Natsalle, mutta muita keikkoja ei saatu ja yhtye hajosi. Gugi Kokljuschkin ja Harri Saksala siirtyivät kesäksi keravalaiseen Barbed Wires -yhtyeeseen. Syksyllä 1965 yhtyeen jäsenet tapasivat uudelleen ja päättivät jatkaa toimintaa, jolloin homma lähti todenteolla käyntiin. Topmost lopetti toimintansa vuonna 1968, mutta on myöhemmin koonnut rivinsä uudelleen ja keikkailee vielä nykyäänkin.

Myös Jim & The Beatmakers ja myöhemmin Jormas esiintyi Natsalla.

1968 Tiskijukkien ja diskojen ensimmäinen paikka.

Osakunnat aloittivat niin kutsutuissa osakuntailloissaan diskojen pitämisen, toki koulutkin tulivat mukaan kuvioihin. Kuopiolainen DJ Nite (Kari Niiranen) soitti jo toukokuussa -68 koulukeikkoja. Helsingissä Nylands Nation eli Natsa, myöh. N-CLUB, oli tärkeä monella tavalla. Ensinnäkin muusikot hengailivat siellä vapaa-aikoinaan, koska Natsan lava oli monelle tärkeä esiintymispaikka ja toiseksi, paikan DJ-isännäksi ilmaantui Espanjan Malagasta Hyvinkään kautta tiskijukka, joka mullisti ainakin minun DJ-mieleni. DJ Angel (Angel LLopis, joka kuoli myöhemmin vankilassa Saksassa), oli tiskijukkana luonnonlapsi, jonka ajoitus oli ällistyttävä (tämän hän teki kahdella Lencon-levysoittimella, joilla piti ottaa 1 1/2 kierrosta ennakkoa), mutta silti mixit osuivat ihan nappiin, ukko aivan kuin haistoi, mikä vinyylin ura oli se oikea. Lisäksi mieletön sujuvuus, säestettynä jatkuvalla ylävartalotanssilla ja breikkihuudoilla ja kannustuksilla a la James Brown. Kaiken lisäksi Angel soitti pääosin mustaa r&b-musaa, juurisoulia, Temppareita, Pickettiä, Reddingiä, James Brownia, jne. ,mutta myös Hendrixiä, progea ym., jota moni muu ei ollut osannut edes ajatella.

-Rami Setälä

Muusikot inhosivat aluksi biisitarjontaa, mutta ei kulunut vuottakaan, kun sekä soittajat että kaikki muutkin jorasivat täysillä Natsalla, josta tulikin Bottan ja Hämiksen (Tavastia) ja TF:än ohella tärkeä jortsu/iskupaikka.

Yksi keskeinen 1960-luvun keikkapaikka oli Expo-halli Kasarmitorilla, jossa järjestettiin säännöllisesti myös ulkomaisten artistien keikkoja. Merkittävä näyttämö oli myös helsinkiläinen Natsa, josta tuli 1960-luvulla kitarapopin keskuspaikka.

David Bowien ensiesiintyminen Suomessa huhtikuussa 1976.

CLUB W & ROCK SAUNA

Elettiin pimeää 80-lukua Helsingissä, syntikkapoppi pauhasi. Ensin oli outo bändi, Waltari. Kundit tykkäsivät keikkailla, mutta nuorisotalojen koluaminen alkoi pian kyllästyttää, eikä paljon muualta keikkoja saanut. Niitä piti siis alkaa järjestää itse. Perustettiin oma elävän musiikin yhdistys ja päästiin Lepakolle järkkäämään bändi-iltoja. "Club W" oli syntynyt. Kuvioissa alkoi pyöriä monia muitakin, mm. 5.15 ja Kingston Wall ja ajan mittaan keskiviikko-klubit siirrettiin ravintola Natsalle. Club W:stä muotoutui RockSauna. Klubi-iltojen ideana oli tarjota esiintymismahdollisuuksia ja näytön paikkoja demo-bändeille, jotka tavoittelivat levytyssopimusta, keikkamyyjää tai vain laajempaa yleisöä. Yleisömagneetiksi pyrittiin usein buukkaamaan myös joku asemansa vakiinnuttanut tunnetumpi artisti. Klubitoimintaa pyöritettiin yhdistyspohjalta ja viimeinen tilinpäätös toiminnan päättyessä vuonna 1990 näytti voittoa noin kymmenen markkaa. Koska kyseisiä rahoja ei siinä yhteydessä löytynyt, pääteltiin niiden tulleen käytetyksi asianmukaisiin virkistystarkoituksiin. Nylands Nation -osakunnan rakennuttamassa jugendlinnassa Kasarmikatu 40:ssä sijainnut legendaarinen Natsa lakkautettiin vuonna 1991, kun alakerran suosikkibaari Kaarle XII laajensi sen tiloihin. Lepakko purettiin toimistotornien tieltä vuonna 1999.

CLUB W NATSA 1988-1989

Erityisen ahkerasti klubeilla lauteita kuluttivat Waltari, Club W:llä debyyttikeikkansa vuonna 1988 heittänyt Kingston Wall sekä Mika Järvisen 5.15 (myöhemmin Five Fifteen). Neljän vuoden aikana klubeilla meuhkasivat ainakin seuraavat, osa siis useampaankin kertaan:

Iris Flower Group 5.15 (Five Fifteen) Waltari Pepe Ahlqvist, Hasse Walli & Eero Koivistoinen Jumalainen näytelmä Nieminen Manic Toys Airdash Dismay Oho! Jimi Tenor & His Shamans S.U.B P.Cox Pinky Lee (feat. Kie von Hertzen) Kingston Wall Russell Beesley Pete Malmi & Hi Society True Blue Stratovarius Bird In The Bush The Butcher's Pienet miehet

NATSA 1989-1990

Röövel ööbik (EST) Sleeping Rough Lumiraja Ravin' Seeds Neljä ruusua Vapaat kielet The Quiets Bird In The Bush Villu & J.M.K.E (EST) Kumikameli Kingston Wall 5.15 (Five Fifteen) Wanna-Bees Waltari Backsliders Violet Violence 22-Pistepirkko Asko J. Salminen Innerspacemen Lunatunes (feat. Kivi Larmola) Poverty Stinks Little Mary Mixup Dave Lindholm Nicepappi Road Crew Teenage Kicks Norma Jean Blue Hangman Jury (feat. Kelloggs) Suicide Circus Statue Raggars Backdoor Men Fucking World Time Wasters Electric Blue Peggy Sue And The Revolutionions From Mars 69 Eyes Melrose Public Reaction Don Huonot Radiopuhelimet The Hirvi Ahti Pelttari Gun Smoke Cortégo Hearthill Head First Perhaps Yari & Onnensoturit Fasten Belts The Balls

Lähde: Rami Setälä

Read older newsNatsa Klubi

UUSIA JÄSENREKISTERÖINTEJÄ OTETAAN
JÄLLEEN VASTAAN. TERVETULOA KAIKKI TANSSIN,
VANHEMMAN ROKIN JA MUUN MUSIIKIN YSTÄVÄT

NATSA KLUBI

Pidätkö Classic Rock musiikista? Voisiko nostalginen rock, tai muu tanssimusiikki ja tanssiminen olla osa illanviettoasi? Jos näin koet, olet tervetullut Natsa Klubin tapahtumiin ja sen kannatusjäseneksi. Toteutamme ja ylläpidämme, suurille ikäpolville yhteistä tanssi- ja tapaamisfoorumia nostalgisella Natsalla, ravintola Kaarle XII Kasarminkatu 40 Helsingissä. Jos kaipaat vähemmän tv:tä mutta enemmän seurustelua, sinun kannattaa liittyä Natsa Klubiin! Klubilainen nauttii myös lippualennuksista kun kansainvälinen tai kotimainen huippuartisti tai bändi esiintyy Natsalla.

NATSA KLUBIN TOIMINTA 2018

Klubin jäsenet voivat hallituksen valtuuttamina osallistua klubin toimintaan myös varsinaisina jäseninä ja edistävän yhdistyksen tavoitteita suurten ikäluokkien musiikkikulttuurin tarjontaan. Varsinainen jäsen voi ideoida Natsa Klubin toimintaa sekä luoda yhteyksiä eri kulttuuripiireihin sekä matkailu-, liikunta- ja terveyspalveluja tarjoaviin yrityksiin. Luomme parhaillaan yhteyksiä sponsoreihin ja tahoihin joiden kanssa sovimme eduista Natsa Klubin jäsenille. Vuosina 1945-1949 Suomessa syntyi vuosittain yli 100 000 lasta. Tilastokeskuksen väestöennusteen mukaan viiden vuoden aikana seitsemänkymmenen ikävuoden rajapyykin ylittää noin 400 000 suomalaista.

Jäsenmaksu on 10 euroa/vuosi joilla katetaan jäsenrekisterin ylläpitoa ja Natsa Klubi tiedotteen jakelua sekä Klubin jäsentapahtuman järjestelyt. Natsa Klubin jäsenkortti lähetetään postitse kotiisi. Tule mukaan ja rekisteröidy Natsa Klubiin antamalla seuraavat tiedot itsestäsi:

Etu- ja sukunimi 
Sähköpostiosoite 
Katuosoite, postinumero ja postitoimipaikka (vain jos sinulla ei ole sähköpostiosoitetta)
Syntymäaika (pp/kk/vv), tai vakuutus, että olet täysi-ikäinen.

Tässä sinulle jäsenmaksun maksutiedot kaudelle 2018.

KUN ILMOITTAUDT JÄSENEKSI, KÄYTÄ TÄTÄ UUTTA TILINUMEROA, SE ON VAIHTUNUT V. 2018

Pankki: OP
Saajan IBAN: FI 11 5078 0861 9175 46
Pankin BIC:
Saajan nimi: Natsa Klubi
Maksun määrä: 10€
Viestillä: Jäsenmaksu 2018 ja oma nimi

NATSA KLUBIN UUSI LIPUN HINTA JÄSENILTÄ 10€ EI JÄSENILTÄ 15€

Natsa Klubin lipun hinta ei jäseniltä on nyt 15€ kun ostat sen Lippu.fi tai lipunmyyntitiskiltämme. Jäsenetuna Natsa Klubin pääsylipun hinta on 10 €, kun ostat sen klubi-iltoina lipunmyyntitiskiltämme. Vaikka et olisi vielä ehtinyt saada uutta jäsenkorttiasi, on sinun maksutiedot jo jäsenlistalla lipunmyyjillä ja saat pääsylipun jäsenetuhintaan 10€. Natsa Klubin jäsenenä saat tiedon myös milloin on Natsa Klubi-ilta tai koska Classic Rock bändit soittavat Natsalla. Olet jatkuvasti tietoinen koska voisi nauttia Classic Rock musiikista ja tanssia samanhenkisten ihmisten seurassa.

Klubilaiset myös ideoivat Natsa Klubin toimintaa sekä luovat yhteyksiä eri kulttuuripiireihin sekä matkailu-, liikunta- ja terveyspalveluja tarjoaviin yrityksiin joiden kanssa neuvottelemme Natsa Klubi jäseneduista.

Natsalla järjestetään myös omat kevät- ja talvitanssiaiset vain Klubilaisille kun jäsenmäärä on saavuttanut riittävän tason. Klubilaiset saavat myös sähköpostitse ”Natsa Klubi tiedotteen”, joissa kerrotaan tulevista tanssi-illoista ja eduista, joita vain Klubilaiset saavat.

Jäsenhakemus ja Natsa Klubi Info saatavilla myös klubi-iltoina lipunmyyntitiskiltä. Jäsenhakemus lataa. Natsa Klubin Info lataa.

KUN JÄSENMAKSU ON MAKSETTU, JÄSENKORTIT LUOVUTETAAN SEURAAVASSA NATSA KLUBI ILLASSA JÄSENELLE.

Tervetuloa mukaan.

Hyvä Natsa Klubin jäsen
Infoa jäsenmaksuista ja jäsenkorteista vuonna 2018.

Vanhat jäsenet

Jäsenkortit ovat voimassa maaliskuun 2018 loppuun jonka jälkeen jäsenmaksu vuodelle 2018 on maksettava vuoden loppuun mennessä. Jäsenkortin saa vasta kun jäsenmaksu on maksettu.

Uudet jäsenet

Uudet jäsenanomukset tehdään normaalisti joko netin kautta Natsa Klubin sivuilta tai Natsailloissa klubiemänniltä saamillanne kaavakkeilla.
Jäsen- ja liittymismaksun maksamisen jälkeen ne ovat voimassa vuoden 2018 loppuun.

Miten saan Jäsenkortin

Vanhat ja uudet jäsenet saavat jäsenkortit klubiemänniltä, pyynnöstä lippukassalla, Klubi-illoissa.
Klubikortin merkitys on lähinnä symbolinen mutta vain jäsenkortin esittämällä on mahdollista saada alennuksia klubi-illan tarjoiluista ym. Lippuja ostettaessa, jäsenyys todennetaan jäsenrekisteristä Klubi-illoissa lippukassalla.

Tule mukaan ja rekisteröidy
Natsa Klubiin antamalla seuraavat tiedot itsestäsi:


Etunimi


Sukunimi


Sähköpostiosoite


Muuta tietoa jäsenrekisterin ylläpitäjälle


Postinumero - postitoimipaikka
-


 

 

 
                 

KUMPPANIT
     
alapalkki
v 1.1 11.03.2017